Tien jaar geleden leerde ik voor het eerst over de gezondheidsvoordelen van detoxen (het ongiften van het lichaam). Ik heb mij daarin steeds meer verdiept en ook verschillende detox-kuren uitgeprobeerd. Van sapvasten tot een Ayurvedische reinigingskuur. Over de meeste detox-kuren was ik niet zo enthousiast. Ik had last van verschillende bijwerkingen zoals hoofdpijn, rillerig, vermoeidheid en had het continu koud. In het boek Liver Rescue las ik hoe dat kwam.

Omdat ik al een tijdje last had van verschillende klachten, besloot ik de Liver Rescue 3:6:9 cleanse te doen. En ik stond versteld van de resultaten. Ook omdat ik tijdens deze reinigingskuur geen last had van alle vervelende bijwerkingen. Wat ik bij mij zelf miste en wat ik ook van anderen terug hoor, is de moed vinden om te beginnen en support van een groep om het vol te houden. Daarom deze begeleiding! 

Wat is de Liver Rescue 3:6:9 cleanse?

De Liver Rescue 3:6:9 cleanse is een milde reinigingskuur voor de lever (ons belangrijkste detox-orgaan), ontwikkeld door Anthony William, ofwel; Medical Medium. Misschien ken je hem van de celery juice (bleekselderijsap) of de vele celebrities die het drinken. Onder andere: Kim Kardashian, Gwyneth Paltrow, Pharrell Williams en verschillende topatleten zijn grote fan en volgen zijn adviezen nauw op. De cleanse sluit in mijn ogen perfect aan bij wat ik leerde in mijn opleidingen voedingsconsulent en Ayurvedisch therapeut. 

In het boek Liver Rescue schrijft Medical Medium dat één van de meest belangrijke dingen die wij zouden moeten doen, is goed voor onze lever te zorgen. Zijn argument: de meeste gezondheidsklachten (of deze nu fysiek, mentaal of emotioneel zijn) vinden hun oorsprong in een overbelaste lever.  Bijvoorbeeld door stress, bestrijdingsmiddelen in onze voeding, hedendaagse leefstijl, junkfood, et cetera. Ook het gebruik van anti-conceptie is enorm slecht voor onze lever, zo leerde ik zelf -helaas- in 2019. Zelfs met een gezonde levensstijl functioneert de lever bij veel mensen niet optimaal en kan deze dus wel een beetje extra zorg en aandacht gebruiken. Dat is precies wat je doet met de Liver Rescue 3:6:9  cleanse!

Wil jij jouw gezondheid een boost geven? Samen in een besloten groep én dagelijkse support? Met tips, recepten, boodschappenlijst én online detox yoga sessie?

Waarom deed ik de 9-daagse Liver Rescue?

In 2019 werd ik -met spoed- geopereerd. Tijdens die operatie werd ook ontdekt dat mijn lever vol cysten zat. Een oorzaak werd in de reguliere zorg niet gevonden en er werd letterlijk gezegd dat “zolang ik niet geel begon te zien, ik mij nergens zorgen over hoefde te maken”. Ik deed dat wel! En wilde iets doen om mijn gezondheid te verbeteren. Ik begon nóg gezonder te eten, maar voelde mij desondanks niet fit. Ook kreeg ik enorm veel last van mijn menstruatie (onregelmatig, pijn) en PMS. Ik was overtuigd dat de cysten op mijn lever een deel van de oorzaak waren en dat de operatie mij op een of andere manier nog verder uit balans had gehaald. Ik kwam echter niet verder in de reguliere medische zorg en ook alternatieve behandelingen boden niet het resultaat waarop ik hoopte.

Een vriendin raadde mij het boek van Medical Medium aan en ik las daarin heel veel dingen die ik herkende. Ik paste steeds meer van de adviezen toe, met positief effect. Maar… het volgen van de detox kuur stelde ik steeds uit. Tot na de Feestdagen (waarbij ik minder consequent was met mijn voeding) en ik mij weer moe, opgeblazen en futloos voelde. Tijd voor het grote werk! En dus ging ik voor de Liver Rescue 3:6:9 cleanse. 

Mijn ervaring met de Liver Rescue 3:6:9 en wat het mij opleverde

Ik zal eerlijk zijn: het was pittig, maar lang niet zo zwaar als ik had gedacht. En mijn lichaam reageerde er zo goed op, dat dit alleen al genoeg motivatie gaf om vol te houden. 

De cleanse is opgedeeld in steeds 3 dagen. De eerste 3 dagen (de 3), de middelste 3 dagen (de 6) en de laatste 3 dagen (de 9). Elke fase is een stap strenger dan de vorige. In de bouw je vooral af, in de bereid je jouw lever voor om te gaan detoxen en in de 9 gaat jouw lever full-power om jarenlang opgehoopte gifstoffen af te voeren. Hieronder geef ik beknopt weer hoe de verschillende fasen verlopen. Koop zeker het boek Liver Rescue als je meer wilt weten of overweegt de cleanse te gaan doen.  

Wat mag je wel/niet eten

Tijdens de Liver Rescue 3:6:9 eet je voornamelijk vegan, gluten- en vetvrij. Dus vooral groenten & fruit. Bang voor honger moet je niet zijn, want je mag meer dan voldoende eten, ook tussen de maaltijden door(!), en de porties zijn enorm. 

De 3 (dag 1t/m 3)

Dit is de afbouwfase en dus ook de makkelijkste fase van de detox, maar let op: je mag al geen koffie, gluten, suikers (of kunstmatige zoetstoffen), soja, varkensvlees en E-nummers en smaakversterkers (check de volledige lijst in het boek). Bye bye cappucino dus 🙁 Als je toch nog dierlijke producten wilt eten, doe dit dan tijdens de avondmaaltijd. Zodat je het grootste deel van de dag vetvrij eet. In het boek Liver Rescue vindt je veel meer info. Tijdens onze gezamenlijke cleanse geef ik je recept tips, zodat jij je hierover geen zorgen hoeft te maken. Daarnaast geef ik je tips & recepten voor maaltijden die je kunt voorbereiden voor jouw gezin (zo kun jij je richten op de cleanse zonder stress).

De 6 (dag 4 t/m 6)

Persoonlijk vond ik dit de zwaarste fase, al klinkt dat misschien gek. De lunch en het diner bestaan uit een groene salade en persoonlijk miste ik warme ingrediënten op mijn bord. Leukst van deze fase was dat ik geen opgeblazen gevoel meer had, mijn buik mooi plat en mijn huid er stralend uitzag. Ik voelde mij licht, happy & energiek, al merkte ik dat ik wel wat sneller prikkelbaar was..

De 9 (dag 7 t/m 9)

De eerste 2 fasen (de en de 6) bereiden de lever voor om te gaan ontgiften. Bovendien voedt je jouw lichaam in de fasen met gezonde pure voeding, dat alleen is al winst voor het lichaam. In deze laatste fase (de 9) gaat jouw lever volop aan de slag om om zich effectief van toxische stoffen te ontdoen. Persoonlijk vond ik dag 7 en 8 een opluchting, omdat ik warme ingrediënten aan de salades mocht gaan toevoegen. Nooit gedacht dat ik zo blij zou worden van spruitjes! 😉 Dan komt de laatste dag met een kick, want op dag 9 mag je enkel sappen. Ook die dag voelde ik mij fit en energiek. Pas tegen 16.00 uur kreeg ik een dip. Dat vond ik niet erg, want ik wist dat de cleanse er bijna op zat. Ik ben die avond vroeg gaan slapen en voelde mij uitgerust en energiek toen ik de ochtend erna wakker werd. 

Mijn resultaten

 • Tijdens de hele cleanse had ik steeds een energiek, fris & schoon gevoel.
 • Gewichtsverlies van 3 kg (dat waren de hardnekkige kilo’s die ik na mijn operatie niet kwijt raakte). 
 • Rustige buik en darmen (geen opgeblazen gevoel meer).
 • Stralende huid.
 • Meer energie. 
 • Gezondere gewoonten die ik na de cleanse blijf toepassen.
 • Enkele weken na de cleanse merkte ik ook op dat ik veel minder last had van PMS en dat het begin van mijn menstruatie zich bijna pijnloos aankondigde. Ik hoop dat dit ook een effect van de cleanse is, want ook nu nog heb ik minder last van mijn menstruatie als voorheen. Vanuit mijn yoga opleidingen en kennis van de Ayurveda weet ik dat hormonen een behoorlijke impact op de lever hebben, dus het lijkt aannemelijk. 

Wil jij jouw gezondheid een boost geven? Samen in een besloten groep én dagelijkse support? Met tips, recepten, boodschappenlijst én online detox yoga sessie?

Starten met de Liver Rescue 3:6:9 cleanse

Weet dat de Liver Rescue 3:6:9 cleanse pittig is, maar zeker goed te doen, ook als je nog nooit eerder een detox-kuur deed. Ik kan je vertellen: ik vond het 100% de moeite waard. 

Als je wilt starten met deze detox kuur, zorg dan dat je goed bent voorbereid. Ik raad je zeker aan het boek Liver Rescue op voorhand te lezen. 

Wat heb je nodig om te beginnen?

 • het boek Liver Rescue 
 • Een goede blender en/of slowjuicer (voor het maken van het bleekselderijsap heb je een goede krachtige blender nodig, maar ik zweer bij mijn slowjuicer). Voor de liver rescue smoothie volstaat een blender

Wil je graag starten, maar voel jij je toch wat overweldigd door alle info? Doe dan mee met mij van 10 t/m 19 juni! 

Doe mee van 10 t/m 19 juni!

Praktische informatie

 • De Liver Rescue 3:6:9 cleanse duurt 9 dagen. 
 • Wij starten op vrijdag 10 juni en eindigen op zaterdag 18 juni.
 • Meld je aan via deze link.  Na betaling van € 97,- ontvang je een bevestiging en ben je ingeschreven voor dit traject.
 • Een week voor de start krijg je de voorbereidingstips en boodschappenlijst toegestuurd.