Effectieve yoga workout om in shape te komen & te blijven

Kom in shape met yoga

In shape en stressvrij met

Slim & Shape Yoga

De Slim & Shape Yoga WORKOUT© bevat doelgerichte asana’s, ademhalingsoefeningen en (bal) massagetechnieken om je lichaam in shape te brengen en te houden, het energieniveau te verhogen, is goed voor de gezondheid, werkt tegen stress en maakt de geest rustig.

Signatuur 8-stappen work-out

Alle lessen zijn opgebouwd vanuit de Slim & Shape Yoga 8-stappen filosofie. De combinatie van deze acht krachtige mechanismen bewijst keer op keer enorm effectief te zijn in het reduceren van stress en het efficiënt in shape brengen van jouw lichaam. 

STAP 1: ADEMHALING

Een specifieke ademhalingstechniek vormt de belangrijkste basis van je Slim & Shape Yoga-workout. 
Je beoefent deze ademhalingstechniek om het oxidatieproces (van de vetcellen) optimaal op gang te brengen en je geest en zenuwstelsel te laten ontspannen en ready te maken voor stap 2 t/m 8.

STAP 2: SLOW FLOW

De ademhalingstechniek die je tijdens stap 1 hebt geoefend ga je nu koppelen aan de Slim & Shape Yoga slow flow. Deze speciale flow bevat altijd een selectie van specifieke bewegingen en houdingen die het afval- en shapingsproces versnellen en ondersteunen.

STAP 3: ACHTEROVERBUIGINGEN

Deze zijn intensief en zeer effectief. Tijdens de workout bouw je de zogenoemde backbends langzaam op. Omdat we de achteroverbuigingen koppelen aan de specifieke ademhalingstechniek zijn ze dubbel zo effectief!

STAP 4: TEGENHOUDINGEN

Na alle achteroverbuigingen waarbij we de rugwervels naar elkaar toe hebben gebracht, is het tijd voor het creëren van ruimte tussen elke rugwervel om de wervelkolom weer te neutraliseren. 

STAP 5: DETOX - TWISTS

Het detox-gedeelte bestaat uit 3 onderdelen. Het afvoeren van afvalstoffen is een cruciaal onderdeel van jouw slim & shape proces. Het eerste detox-onderdeel bevat de yoga-twists.

STAP 6: DETOX - KAPALBHATI

Dit is de breath of fire oftewel de vuurademhaling. Deze techniek komt uit de Kundalini yoga. Het maakt onderdeel uit van de Slim & Shape Yoga WORKOUT, omdat het een effectieve manier is om de buikorganen te masseren en de hersenen te voorzien van meer zuurstof voor een heldere mind.

STAP 7: DETOX - BUIKMASSAGE

Tijdens het 3e deel van de detox ga je de buik-massage ervaren met de unieke Slim & Shape Yoga bal, die speciaal voor Slim & Shape Yoga ontworpen is.

STAP 8: EINDONTSPANNING

De eindontspanning. ofwel Savasana. Sommige ervaren Slim & Shapers doen Savasana op de bal en sommigen gaan liever voor de traditionele savasana-houding. Luister naar je lichaam en kies welke het beste bij jou past. 

Boek een groepsles

Groepslessen in Hulst starten vanaf half september. Klik om je in te schrijven voor de mailinglijst.

Boek een online les

Ik bied wekelijks nieuwe lessen online aan. Je schrijft je in via het lesrooster door hier te klikken.

Boek privéles

Een les volledig afgestemd op jouw wensen en behoeften! Via een privé les bereik je op korte tijd meer dan in een groepsles.