Gezonde lunchgerechten voor ieder body-mind type

Lunch tips & recepten

Voor veel mensen is de lunch een van de moeilijkste maaltijden om te vervangen door een gezonder alternatief. Zeker doordeweeks, wanneer je beperkt wordt door de mogelijkheden om gezond te eten op het werk. Met onderstaande recepten, vind je een gezond & makkelijk alternatief dat past bij jouw body-mind type (dosha). 

Tip 1: Investeer in een goede thermosfles

Als je geen eten kunt opwarmen op het werk, investeer dan in een goede thermosfles. Warm de soep ’s ochtends op (of maak ‘m vers als je tijd hebt) en geniet tijdens je lunch van een gezonde soep. Ik gebruik zelf de thermosbeker van Nespresso.

Tip 2: Houd je voedingslijst bij de hand

Lunch je vaak in een (bedrijfs)restaurant? Check dan de maaltijden / voedingsmiddelen met jouw voedingslijst afgestemd op jouw body-mind type. Zo maak je altijd de meest gezonde keuze!

Tip 3: Let op "gezonde"salades

Bij supermarkten, fastfood zaken en bedrijfsrestaurants kun je tegenwoordig kant-en-klare maaltijd salades kopen. Dit lijkt gezond & gemakkelijk, maar check altijd de verpakking. Veel van deze salades bevatten vette dressings, weinig groenten, maar wel veel aardappels, couscous of pasta.

Recepten

Hieronder vind je een aantal healthy lunch recepten voor ieder body-mind type (dosha). 

Bij dit symbool vind je lunch recepten voor het Vata type. 

Bij dit symbool vind je lunch recepten voor het Pitta type. 

Bij dit symbool vind je lunch recepten voor het Pitta type. 

Vata recepten

Warme gerechten, zoals soepen, zijn goed voor een Vata type. Bekijk de tip over de thermoskan, om soepen warm te houden tot de lunchtijd. 

Zuurdesemboterhammen met avocadospread

Salade Nicoise - "vata style"

Pitta recepten

Hier volgt tekst

Recept 1

Recept 2

Recept 3

Kapha recpten

Hier volgt tekst

Salade met granaatappel en munt

Rode linzensoep met venkelbroodjes

Tortilla met groentjes en zwarte bonen