Manon Koster

Mijn missie: Voel je goed met yoga

Voel je goed met yoga!

Minder stress ervaren, meer plezier hebben, sterker worden en lekkerder in je vel zitten; de voordelen van het beoefenen van yoga zijn eindeloos. Het is mijn missie om meer mensen ervan te overtuigen dat yoga een positieve invloed kan hebben op de gezondheid. Je goed voelen door yoga; dat is het doel van al mijn lessen, workshops en privésessies die voor iedereen toegankelijk zijn.

Ruim 15 jaar geleden maakte ik kennis met yoga en ik kan wel zeggen dat het mijn leven enorm veranderd heeft. Yoga werd mijn passie en ik probeerde veel verschillende richtingen uit. Van rustige Yin yoga tot intensieve yogavormen, zoals Bikram. 

Mensen inspireren

Toen ik 5 jaar geleden werd aangereden verliep mijn herstel moeizaam en (te) langzaam. Ik deed trouw alle oefeningen en voerde zeer precies alle revalidatietechnieken uit, maar voor mij was dat niet genoeg. Ik begon te zoeken naar yoga-oefeningen om mijn herstel te ondersteunen en volgde workshops van o.a. Sadhguru: een van India’s meeste bekende yogi’s en spirituele leiders. Ik stond versteld van de invloed die yoga had op mijn gezondheid en lichamelijke klachten. Op dat moment besloot ik een opleiding tot Hatha yogadocent te gaan volgen. In eerste instantie deed ik dit om mijn herstel te bevorderen. Maar ik ontdekte ook hoe enorm happy ik werd van het lesgeven. Ik besloot er helemaal voor te gaan en ben yogadocente geworden. Ik wil mijn yogapassie graag delen met anderen en mensen inspireren.

"Meer dan relaxen op de mat"

In mijn lessen wil ik laten zien dat yoga meer is dan relaxen op de mat. Of je nu lichamelijke problemen of gezondheidsklachten hebt, fanatiek hardloper of krachttrainer bent; yoga draagt aan elke lifestyle een steentje bij. De therapeutische kant van yoga komt aan bod tijdens mijn lessen, maar de lessen zijn ook fysieke trainingen en zeer geschikt voor actieve sporters. Er is voldoende uitdaging voor iedereen.

Ontspannend & fysiek, fitter worden & mentale bewustwording, beweging, ritme & plezier

Of je nu een uitlaatklep voor je drukke dagelijkse leven óf een manier zoekt om fitter te worden; mijn yogalessen zijn toegankelijk voor iedereen en met elk doel. Door het afronden van mijn opleiding tot yogatherapeut in 2019 kan ik ook mensen met gezondheidsklachten nog effectiever begeleiden.

Naast yogadocent ben ik mama van Marnick. Ook thuis begint mijn passie voor yoga zijn vruchten af te werpen. Mijn zoon doet af en toe mee met mijn yogasessies thuis en de rest van de familie begint steeds meer yoga-minded te worden.

Opleidingen
  • Hatha yoga (200 RYT)
  • Gecertificeerd docente voor Slim & Shape Yoga (een dynamische vorm van yoga gericht op ontstressen en afvallen)
  • Yogatherapeut (erkende opleiding – specialisatie rug/nek/schouders)
  • Ayurvedisch therapeute
  • Aanvullende Vinyasa en Yin verdiepingen
  • Eindexamenyoga
  • Diverse workshops en cursussen op het gebied van yoga, Ayurveda, gezonde voeding, stress, mindfulness en een positieve mindset

Always be a work in progress 

- Manon Koster
Scroll to Top