Benieuwd naar de voordelen van yoga?

Start to yoga

Nog nooit yoga gedaan? Maak je geen zorgen...

Yoga is voor iedereen

Maak op een laagdrempelige manier kennis met verschillende yogavormen. De lessen worden rustig opgebouwd. We starten bij de basis houdingen (asana’s), waarna we in volgende lessen verdiepen en andere vormen van yoga ontdekken.

Ook als je last hebt van blessures of fysieke klachten, kun je met dit traject meedoen. Manon is een ervaren yogadocent die zich de voorbije jaren gespecialiseerd heeft in aandoeningen aan rug, nek en schouders. Zo kun je op een veilige manier de weldadige effecten van yoga ontdekken. 

Veelgestelde vragen

Of je nu een uitlaatklep voor je drukke dagelijkse leven óf een manier zoekt om fitter te worden; mijn yogalessen zijn toegankelijk voor iedereen en met elk doel. Yoga draagt aan elke lifestyle een steentje bij. Je wordt leniger, sterker, komt in betere shape en voelt je fitter en meer relaxed. De gezondheidsvoordelen van yoga zijn eindeloos. Als je blessures of fysieke klachten hebt, vermeld het dan zeker voordat je start met de les. Op die manier kan ik je meer gerichte instructies geven, zodat je met meer vertrouwen de lessen kunt volgen.

Lenigheid kan een leuk neveneffect van yoga zijn, maar is zeker geen vereiste om yogales te volgen. 

Elk lichaam is anders en daarmee houd ik rekening in mijn lessen. Ik help je de houdingen aan te passen op jouw eigen niveau. Een voorbeeld dat ik graag gebruik in mijn lessen is het volgende: als iemand met lange benen en korte armen vooroverbuigt om de tenen aan te raken is dat moeilijker dan dat iemand met korte benen en lange armen dat probeert. Is de eerste persoon minder lenig? Of ligt dat aan de bouw van het lichaam. Naast onze lichaamsbouw zijn er bovendien nog tal van factoren die een rol spelen. 

Weet dat we zeker geen moeilijke of acrobatische poses gaan oefenen. Het Start to Yoga traject is vooral een leuke en laagdrempelige manier om met yoga kennis te maken. 

Wanneer je last hebt van bepaalde klachten of blessures is het altijd raadzaam om dit eerst met jouw arts te bespreken. Want, hoewel ik van mening ben dat yoga voor iedereen gezondheidsvoordelen heeft, is het advies van jouw arts uiteraard leidend. 

Meld jouw klachten ook zeker aan mij voordat je met de les start, zodat ik je gericht advies kan geven in bepaalde asana’s (yogahoudingen). Het mooie van yoga is dat er zoveel variaties op een houding zijn, dat er voor vrijwel iedereen een optie is. 

Allereerst, gefeliciteerd met jouw zwangerschap! Ik kan mij voorstellen dat jouw gezondheid in deze periode extra belangrijk is. Consulteer eerst jouw arts voordat je met nieuwe fysieke activiteiten start (of dit nu yoga of een andere vorm van lichaamsbeweging is). 

En weet dat, hoewel de Start to Yoga-lessen niet gericht op zwangere vrouwen zijn, ik wel een achtergrond in zwangerschapsyoga heb. Omdat het niveau van de lessen laagdrempelig is, kunnen de meeste zwangere vrouwen -met enkele aanpassingen- prima meedoen.

Kleine kanttekening: wanneer je in het laatste trimester zit, zullen we een te groot deel van de houdingen moeten aanpassen, omdat de buik dan steeds meer in de weg gaat zitten en je lichaam ook andere behoeften krijgt. In dat geval is het Start to Yoga traject minder geschikt en heb je waarschijnlijk meer baat bij een zwangerschapsyoga. 

Jouw yogadocent

Manon Koster

Voel je fit met yoga!

Het is mijn missie om meer mensen ervan te overtuigen dat yoga een positieve invloed kan hebben op de gezondheid. Je fit voelen door yoga; dat is het doel van al mijn lessen, workshops en privésessies die voor iedereen toegankelijk zijn.

Ruim 15 jaar geleden maakte ik kennis met yoga en ik kan wel zeggen dat het mijn leven enorm veranderd heeft. Yoga werd mijn passie en ik probeerde veel verschillende richtingen uit. Van rustige Yin yoga tot intensieve yogavormen, zoals Slim & Shape Yoga. 

Lees meer…